2018-09-04 09:14Pressmeddelande

Varje sekund räknas när Johan Olsson springer Lidingöloppet för Santanders insamling till förmån för Fritidsbanken

null

Pressmeddelande 4 September 2018

Varje sekund räknas när Johan Olsson springer Lidingöloppet för Santanders insamling till förmån för Fritidsbanken

Skidlegenden Johan Olsson gjorde en riktigt bra tid förra året på Lidingöloppet då han deltog för första gången. "Allt stämde och publiken var helt underbar så jag sprang verkligen mitt allra bästa”, säger Johan Olsson om tiden. Så vad kan få Johan att satsa på en ännu bättre tid i år?

Om Johan korsar mållinjen under 1.48.59 på 30 km skänker Santander Consumer Bank

en efterlängtad och välbehövlig servicemaskin värd 40.000 kr till Fritidsbanken.

Fritidsbanken är en ideell och oberoende organisation som lånar ut begagnad och skänkt sport- och fritidsutrustning gratis till alla. ”För många kan det vara en ekonomisk eller praktisk fråga som hindrar att man kanske provar på någon ny sport eller har möjlighet att hänga med på någon kul friluftsaktivitet. Då är Fritidsbanken en möjliggörare och en fantastisk idé som vi vill vara med och stötta” säger Martin Brage, vd Santander Consumer Bank Sverige.

”Vi försöker hålla all insamlad utrustning i topptrim genom att byta skosnören, valla skidor och inte minst slipa skridskor”, säger Henric Byström, varumärkesansvarig på Fritidsbanken. ”Därför skulle ett bidrag till att köpa in en skridskoslip till en av våra Fritidsbanker vara mycket uppskattat, så vi håller verkligen tummarna för Johan.”

”Jag kommer satsa som om det gällde ett OS-guld. Det är väldigt motiverande att prestera bra resultat för andra så därför antar jag mer än gärna den här utmaningen”, säger Johan.

”Jag har haft turen att växa upp, leva och sporta där jag sällan blivit begränsad. Mina egna barn har haft samma möjlighet. Fritidsbanken arbetar för att fler ska ha möjlighet till en meningsfull fritid och friluftsliv samtidigt som utrustning som ingen längre vill ha kommer till återvinning och nytta för många fler” avslutar Johan.

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar. De flesta artiklarna är skänkta. Barn växer ur sin utrustning fort och de vuxna tröttnar samtidigt som människor blir väldigt glada när de kan skänka sakerna vidare. Det är bättre att låna skridskor de gånger du behöver, då sparar du både på miljön och din egen plånbok.

Skänk gärna begagnad utrustning till Fritidsbanken, hitta din närmaste Fritidsbank här; https://www.fritidsbanken.se/hitta-din-fritidsbank/

Kontakt:

Henric Byström - Varumärkes- och kommunikationsansvarig

Tel: 0735-14 07 35Mail: henric@fritidsbanken.seSantander Consumer Bank har som huvudsponsor av En Svensk Klassiker, och i samarbete med Johan Olsson, etablerat ett starkt idrottsengagemang både internt och externt. Banken arbetar aktivt för att lyfta initiativ och frågor kring rörelse och gemenskap för många som en positiv samhällspåverkan.

Johan Olsson är en av Sveriges mest framgångsrika längdskidåkare med två OS-guld (2010 och 2014) i stafett, två VM-guld (50 km vid VM 2013 och 15 km vid VM 2015). Han avslutade sin elitsatsning i april 2017 och i maj 2018 meddelades att han från säsongen 2018–2019 tillsammans med Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo blir tränare för svenska herrlandslaget i längdskidåkning.

Om Lidingöloppet: De flesta löpares drömgräns på Lidingöloppets 3-mil är att korsa mållinjen under 3 timmar. Endast några få klarar av att springa under 2 timmar, av cirka 20 000 löpare springer ett 50-tal personer under 1:55. Terrängloppet är ett riktigt kraftprov och ansträngningen är likvärdig ett maraton.

Santander Consumer Bank växer stadigt och har i Sverige snart 400 medarbetare och en halv miljon kunder. Vi erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort samt delbetalning i butik och för e-handel.

Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander som grundades 1857 och är en av de största bankerna i både Europa och världen med 133 miljoner kunder i över 45 länder.


Om Santander Consumer Bank

I Sverige har Santander Consumer Bank en halv miljon kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort och delbetalning i butik. Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander, en av världens största banker med 133 miljoner kunder i över 45 länder. Santander har under de senaste tio åren utsetts till världens bästa bank tre gånger. I november 2014 förvärvade Banco Santander GE Money Bank AB i Norden, vilket gör att vi nu är dubbelt så stora på den nordiska marknaden med över 1,4 miljoner kunder, 1400 anställda och 6000 partners i Skandinavien. Vi vill växa ännu mer och bli ledande inom fordonsfinansiering, lån och betal- och kreditkort i Norden. Santanders resa in i Norden Verksamheten i Norge startade 1963 och på den norska marknaden är Santander marknadsledande inom fordonsfinansiering. 2007 etablerade sig Santander även i Finland och Danmark. Vår verksamhet i Sverige startade år 2000, under namnet Elcon Finans. 2004 köpte Banco Santander vårt norska moderbolag och 2006 bytte vi namn till Santander. I och med förvärvet av GE Money Bank AB i Norden är vi under en period framöver två olika företag i Sverige: Santander Consumer Bank AS (med banktillstånd i Norge) och Santander Consumer Bank AB (med banktillstånd i Sverige). På sikt och när alla processer är färdiga kommer vi att vara en bank.

Kontaktpersoner