2018-02-25 16:03Pressmeddelande

Triatleten Annie Thorén är den snabbaste kvinnan som gjort klassikern

null

Det var efter rekordtiden på Vätternrundan som Annie Thorén bestämde sig för att satsa på det kvinnliga klassiker-rekordet. Och satsningen gick triatletens väg.
– En underbar, men extremt kall dag på skidorna! Jag har kämpat väldigt hårt för att klara detta rekordet och att nu har skidat det i hamn känns helt underbart! säger Thorén om prestationen.

Annies Klassiker avgjordes under söndagens Öppet spår. Tiden hon behövde slå för att bli ny rekordinnehaverska var 6 timmar och 32 minuter. När hon korsade mållinjen stannade klockan på 06:23:33 – och känslorna svämmade nästan över.

– Väldigt trött men oj så lycklig! En Svensk Klassiker är något som ligger mig varmt om hjärtat och nu ännu mer efter dagens lopp, härliga medtävlande, underbar publik och all heder till alla funktionärer.

Annie Thorén är ett riktigt Klassiker-proffs som förutom dagens resultat, även har den snabbaste tiden på både Tjejklassikern och Vätternrundan.

– Att ha bästa tiden på hela klassikern känns otroligt, speciellt med tanke på dagens väderförhållanden och skidföre. Jag har egentligen inte tränat tillräckligt för att lyckas med den tiden. Jag skulle behövt ha perfekta förhållanden för att klara 6:30, och det var det inte. Jag säger det här sällan, men idag är jag så sjukt stolt över mig själv. Jag tänker njuta extra mycket över det här rekordet, avslutar Thorén.

Resultat:
Vätternrundan 6:52
Vansbrosimningen 0:36
Lidingöloppet 2:23
Öppet spår/Vasaloppet 6:23

Santander Consumer Bank har 300 medarbetare och 450 000 kunder runt om i Sverige. Vi erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort samt delbetalning i butik och för e-handel.

Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander, en av världens största banker med 121 miljoner kunder i över 45 länder. Tre gånger under de senaste tio åren har vi blivit utsedda till världens bästa bank.


Om Santander Consumer Bank

I Sverige har Santander Consumer Bank en halv miljon kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort och delbetalning i butik. Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander, en av världens största banker med 133 miljoner kunder i över 45 länder. Santander har under de senaste tio åren utsetts till världens bästa bank tre gånger. I november 2014 förvärvade Banco Santander GE Money Bank AB i Norden, vilket gör att vi nu är dubbelt så stora på den nordiska marknaden med över 1,4 miljoner kunder, 1400 anställda och 6000 partners i Skandinavien. Vi vill växa ännu mer och bli ledande inom fordonsfinansiering, lån och betal- och kreditkort i Norden. Santanders resa in i Norden Verksamheten i Norge startade 1963 och på den norska marknaden är Santander marknadsledande inom fordonsfinansiering. 2007 etablerade sig Santander även i Finland och Danmark. Vår verksamhet i Sverige startade år 2000, under namnet Elcon Finans. 2004 köpte Banco Santander vårt norska moderbolag och 2006 bytte vi namn till Santander. I och med förvärvet av GE Money Bank AB i Norden är vi under en period framöver två olika företag i Sverige: Santander Consumer Bank AS (med banktillstånd i Norge) och Santander Consumer Bank AB (med banktillstånd i Sverige). På sikt och när alla processer är färdiga kommer vi att vara en bank.

Kontaktpersoner