2018-05-30 09:28Pressmeddelande

Santander Consumer Bank skänker sport- och friluftsutrustning till förmån för Fritidsbanken.

null

Pressmeddelande 30 maj 2018

Santander Consumer Bank skänker sport- och friluftsutrustning till förmån för Fritidsbanken.

När Manchester United Soccer School rullar in på Öland tar Santander Consumer Bank tillfället i akt att under veckan samla in begagnad sport- och friluftsutrustning. Hela insamlingen väljer banken att skänka till Fritidsbanken – vars idé är att låna ut sportutrustning kostnadsfritt i upp till 14 dagar, till alla.

  • Vi hoppas att många kommer till Öland under Manchester United Soccer School och att vår insamling får mycket uppmärksamhet. Det absolut bästa vore om vi lyckades samla in tillräckligt med utrustning för att ge Fritidsbanken ett basförråd för etablering i regionen, säger Martin Brage vd, Santander Consumer Bank Sverige.

Fritidsbanken öppnade sitt första sportbibliotek i Deje 2013, med en vision om att en dag finnas tillgängliga i Sveriges alla kommuner. I dag är de på mycket god framfart.

  • Fritidsbankens verksamhet bygger på att folk skänker utrustning som man inte längre använder, så att vi kan låna ut den gratis, säger Henric Byström, varumärkesansvarig på Fritidsbanken. Vi är glada över att Santander Consumer Bank har tagit ett initiativ till att samla in prylar i samband med Manchester United Soccer School och hoppas att många tar tillfället i akt att rensa sina förråd.

Genom sitt sponsorskap med En svensk Klassiker och Johan Olsson har Santander Consumer Bank förankrat ett starkt idrottsengagemang internt och externt. Idrott är hälsofrämjande och bidrar dessutom till rörelse och gemenskap, något som Santander Consumer Bank har tagit ett starkt grepp om.

  • För oss är det viktigt att på bred front aktivt arbeta med idrott då det ger hälsoeffekter som är betydande för hela vårt samhälle. Vi tycker att Fritidsbankens idé om att erbjuda gratis utlåning av utrustning för att uppmuntra till rörelse är något vi vill stötta, avslutar Martin Brage.

Under Manchester United Soccer School på Öland, 11-15 juni, kan man skänka sin begagnade sport- och friluftsutrustning. Vill du veta mer om Fritidsbankens verksamhet? Läs mer här: https://www.fritidsbanken.se/

Santander Consumer Bank växer stadigt och har i Sverige snart 400 medarbetare och en halv miljon kunder. Vi erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort samt delbetalning i butik och för e-handel.

Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander som grundades 1857 och är en av de största bankerna i både Europa och världen med 133 miljoner kunder i över 45 länder.


Om Santander Consumer Bank

I Sverige har Santander Consumer Bank en halv miljon kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort och delbetalning i butik. Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander, en av världens största banker med 133 miljoner kunder i över 45 länder. Santander har under de senaste tio åren utsetts till världens bästa bank tre gånger. I november 2014 förvärvade Banco Santander GE Money Bank AB i Norden, vilket gör att vi nu är dubbelt så stora på den nordiska marknaden med över 1,4 miljoner kunder, 1400 anställda och 6000 partners i Skandinavien. Vi vill växa ännu mer och bli ledande inom fordonsfinansiering, lån och betal- och kreditkort i Norden. Santanders resa in i Norden Verksamheten i Norge startade 1963 och på den norska marknaden är Santander marknadsledande inom fordonsfinansiering. 2007 etablerade sig Santander även i Finland och Danmark. Vår verksamhet i Sverige startade år 2000, under namnet Elcon Finans. 2004 köpte Banco Santander vårt norska moderbolag och 2006 bytte vi namn till Santander. I och med förvärvet av GE Money Bank AB i Norden är vi under en period framöver två olika företag i Sverige: Santander Consumer Bank AS (med banktillstånd i Norge) och Santander Consumer Bank AB (med banktillstånd i Sverige). På sikt och när alla processer är färdiga kommer vi att vara en bank.

Kontaktpersoner