2018-05-22 13:10Pressmeddelande

Santander Consumer Bank och Sigma Young Talent lanserar traineeprogram för IT-akademiker

null

Santander Consumer Bank och Sigma Young Talent lanserar traineeprogram för IT-akademiker

Santander Consumer Bank och Sigma lanserar ett nytt traineeprogram - Redefining Banking. Programmet syftar till att ta vara på den nyaste kompetensen inom IT för att utveckla framtidens banktjänster. Och samtidigt skapa unika möjligheter för unga som just startat sin karriär.

Santander Redefining Banking Program är tänkt att gynna både de nyutexaminerade och Santander. Banken bidrar med praktisk erfarenhet inom systemutveckling, arkitektur och IT-säkerhet. Samtidigt får unga akademiker – de som bidrar med ny värdefull kunskap - en språngbräda från utbildning till yrkesliv med stöd från erfarna coacher.

  • Bankvärlden förändras snabbt med nya direktiv som innebär ökade digitala möjligheter. Vi på Santander vill därför arbeta nära unga akademiska talanger när vi utvecklar nästa generations banktjänster, säger Thomas Lindqvist, Head of Application Management i Santander.

Det praktiska arbetet varvas med teoretisk utbildning, handledning och sociala aktiviteter. De som antas till programmet har även möjlighet att anställas i Santander efter att programmet är genomfört.

  • Det här är ett sätt för oss att bjuda in nytänkande och normbrytande kunskaper och idéer. Vi är inne i en mycket spännande fas och de som medverkar i vårt talangprogram kommer att få chansen att utvecklas inom Santander och därmed få värdefull kompetens inom den teknik som används. Dessutom kommer de att få den värdefulla erfarenheten av att arbeta verksamhetsnära och i en global miljö, avslutar Thomas Lindqvist.

Programmet startar i slutet av augusti och pågår i tio månader. Kandidaterna blir anställda som konsulter av Sigma Young Talent men arbetar på Santander Consumer Bank.

Kontakt:

Annica Saltskog / Corporate Communication

annica.saltskog@santanderconsumer.se

Santander Consumer Bank växer stadigt och har i Sverige snart 400 medarbetare och en halv miljon kunder. Vi erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort samt delbetalning i butik och för e-handel.

Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander som grundades 1857 och är en av de största bankerna i både Europa och världen med 133 miljoner kunder i över 45 länder.


Om Santander Consumer Bank

I Sverige har Santander Consumer Bank en halv miljon kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort och delbetalning i butik. Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander, en av världens största banker med 133 miljoner kunder i över 45 länder. Santander har under de senaste tio åren utsetts till världens bästa bank tre gånger. I november 2014 förvärvade Banco Santander GE Money Bank AB i Norden, vilket gör att vi nu är dubbelt så stora på den nordiska marknaden med över 1,4 miljoner kunder, 1400 anställda och 6000 partners i Skandinavien. Vi vill växa ännu mer och bli ledande inom fordonsfinansiering, lån och betal- och kreditkort i Norden. Santanders resa in i Norden Verksamheten i Norge startade 1963 och på den norska marknaden är Santander marknadsledande inom fordonsfinansiering. 2007 etablerade sig Santander även i Finland och Danmark. Vår verksamhet i Sverige startade år 2000, under namnet Elcon Finans. 2004 köpte Banco Santander vårt norska moderbolag och 2006 bytte vi namn till Santander. I och med förvärvet av GE Money Bank AB i Norden är vi under en period framöver två olika företag i Sverige: Santander Consumer Bank AS (med banktillstånd i Norge) och Santander Consumer Bank AB (med banktillstånd i Sverige). På sikt och när alla processer är färdiga kommer vi att vara en bank.

Kontaktpersoner