2019-02-04 15:21Pressmeddelande

Santander belönar Sveriges småsparare med en av marknadens bästa sparräntor

null

Pressmeddelande 5 februari 2019

Santander belönar Sveriges småsparare med en av marknadens bästa sparräntor

Ränteläget i Sverige, med negativa styrräntor, har under lång tid medfört att traditionella sparkonton inneburit låg eller ingen avkastning. En betydande andel av vanliga svenskars sparande har under lång tid legat på konton med nollränta.

I december 2018 beslutade Riksbanken om att höja styrräntan med 0,25 % – den första på många år, vilket är en fördel för de som väljer att ha sin buffert på ett sparkonto som ger ränta.

Santander Consumer Bank väljer nu att matcha Riksbankens höjning om 0,25 % på de sparkonton man erbjuder sina kunder. Mitt spar ger från den 1 februari 0,90 % och Mitt spar+ ger 1,10 % i ränta.

”Oavsett vilken eller vilka banker man har sitt engagemang hos kan man alltid enkelt välja att sätta sina sparpengar på ett konto med den bästa räntan tillgänglig förutsatt att man också får insättningsgaranti. Det är de två viktigaste aspekterna för sina personliga sparpengar” säger Patrik Sundén, ansvarig för området Deposit på Santander Consumer Bank Sverige.

Fakta: Mitt spar                 ny ränta 0,90 %

 • Sparbelopp: 0–5 000 000 kr
 • Uttag: Fria
 • Bindningstid: Ingen
 • Rörlig ränta från 0 kr: 0,90 %

  Fakta Mitt spar+         ny ränta 1,10 %

 • Sparbelopp: 100 000–5 000 000 kr
 • Uttag: Fria
 • Bindningstid: Ingen
 • Rörlig ränta från 100 000 kr 1,10 %*

  * Ränta utgår på hela beloppet vid sparbelopp över 100 000 kronor, om beloppet understiger 100 000 kronor är räntan 0%.

  ** Utbetalning görs 31 dagar från begäran om uttag.

  Kontot omfattas av den norska insättningsgarantin (Bankenes Sikringsfond) och täcker belopp upp till 950 000 svenska kronor. Ersättning betalas ut inom en vecka från beslutet om att garantin ska träda in.

  Läs mer på https://www.santanderconsumer.se/spara/

Santander Consumer Bank växer stadigt och har i Sverige snart 400 medarbetare och en halv miljon kunder. Vi erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort samt delbetalning i butik och för e-handel.

Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander som grundades 1857 och är en av de största bankerna i både Europa och världen med 133 miljoner kunder i över 45 länder.


Om Santander Consumer Bank

I Sverige har Santander Consumer Bank en halv miljon kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort och delbetalning i butik. Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander, en av världens största banker med 133 miljoner kunder i över 45 länder. Santander har under de senaste tio åren utsetts till världens bästa bank tre gånger. I november 2014 förvärvade Banco Santander GE Money Bank AB i Norden, vilket gör att vi nu är dubbelt så stora på den nordiska marknaden med över 1,4 miljoner kunder, 1400 anställda och 6000 partners i Skandinavien. Vi vill växa ännu mer och bli ledande inom fordonsfinansiering, lån och betal- och kreditkort i Norden. Santanders resa in i Norden Verksamheten i Norge startade 1963 och på den norska marknaden är Santander marknadsledande inom fordonsfinansiering. 2007 etablerade sig Santander även i Finland och Danmark. Vår verksamhet i Sverige startade år 2000, under namnet Elcon Finans. 2004 köpte Banco Santander vårt norska moderbolag och 2006 bytte vi namn till Santander. I och med förvärvet av GE Money Bank AB i Norden är vi under en period framöver två olika företag i Sverige: Santander Consumer Bank AS (med banktillstånd i Norge) och Santander Consumer Bank AB (med banktillstånd i Sverige). På sikt och när alla processer är färdiga kommer vi att vara en bank.

Kontaktpersoner