2019-03-12 11:17Pressmeddelande

Mitt kort+ från Santander – ett av marknadens bästa kreditkort

null

Pressmeddelande 12 mars 2019

Mitt kort+ från Santander ­– ett av marknadens bästa kreditkort

Santander Consumer Banks kreditkort Mitt kort+ seglar upp i toppen som ett av de bästa korten för köp utomlands med 0 % i valutaväxlingsavgift. Medan många storbanker höjer sina valutaväxlingspåslag (upp till 2 %) står Mitt kort+ stadigt på 0 %. För den pålästa konsumenten finns stora pengar att spara.

Mitt kort+ hyllas för sina fördelar av Sveriges största ekonomi- och mediesajter:

  • Kortet räknas fortfarande som ett av de bästa kreditkorten för utlandssemestern med 0 % valutapåslag och 0 kronor i årsavgift första året. SvD
  • Ett stort reseförsäkringspaket med bland annat självriskskydd för hyrbil, bagageförsening och aktivitetsskydd ingår. Dagens Industri
  • När du betalar minst 75 procent av din resa med Santander Mitt kort+ ingår en kompletterande reseförsäkring. Avanza/Placera

Förutom 0 % i valutaväxlingsavgift så ingår även en kompletterande reseförsäkring förstärkt med både ett aktivitetsskydd och självriskeliminering för hyrbil när man betalar minst 75 % av resan med Mitt kort+.

– När vi jämförde försäkringsvillkor och kostnader för liknande tilläggsförsäkring upptäckte vi att det skulle kosta oss nära 800 kronor extra. Det blev mycket billigare och bättre för oss att betala en årsavgift för Mitt kort+ på 195 kr och få reseskydd på köpet, säger Susanne som är nöjd kortkund sedan ett par år tillbaka.

Kontakt:
Annica Saltskog / Corporate Communication Sweden

annica.saltskog@santanderconsumer.se Tel: +46 72 454 00 27

Santander Consumer Bank växer stadigt och har i Sverige snart 400 medarbetare och en halv miljon kunder. Vi erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort samt delbetalning i butik och för e-handel.

Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander som grundades 1857 och är en av de största bankerna i både Europa och världen med 133 miljoner kunder i över 45 länder.


Om Santander Consumer Bank

I Sverige har Santander Consumer Bank en halv miljon kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort och delbetalning i butik. Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander, en av världens största banker med 133 miljoner kunder i över 45 länder. Santander har under de senaste tio åren utsetts till världens bästa bank tre gånger. I november 2014 förvärvade Banco Santander GE Money Bank AB i Norden, vilket gör att vi nu är dubbelt så stora på den nordiska marknaden med över 1,4 miljoner kunder, 1400 anställda och 6000 partners i Skandinavien. Vi vill växa ännu mer och bli ledande inom fordonsfinansiering, lån och betal- och kreditkort i Norden. Santanders resa in i Norden Verksamheten i Norge startade 1963 och på den norska marknaden är Santander marknadsledande inom fordonsfinansiering. 2007 etablerade sig Santander även i Finland och Danmark. Vår verksamhet i Sverige startade år 2000, under namnet Elcon Finans. 2004 köpte Banco Santander vårt norska moderbolag och 2006 bytte vi namn till Santander. I och med förvärvet av GE Money Bank AB i Norden är vi under en period framöver två olika företag i Sverige: Santander Consumer Bank AS (med banktillstånd i Norge) och Santander Consumer Bank AB (med banktillstånd i Sverige). På sikt och när alla processer är färdiga kommer vi att vara en bank.

Kontaktpersoner