2019-05-10 15:03Pressmeddelande

Mänskliga faktorn var den bakomliggande orsaken till stort felaktigt mailutskick från Santander Consumer Bank Sverige

Mänskliga faktorn var den bakomliggande orsaken till stort felaktigt mailutskick från Santander Consumer Bank Sverige

Vad har hänt

Fredag den 10 maj med början vid lunchtid fick många mail där de välkomnades som ny Nissan kortkund till Santander. Detta mail var ämnat till ett fåtal kunder som nyligen ansökt om Nissan-kortet.

Vad gick fel

Vid selekteringen av mottagarna för det planerade utskicket skedde ett handhavande fel som ledde till att många fler än de som skulle få mailet tyvärr fick det i sin inkorg.

Mottagarna behöver inte göra något

Ingen som fått det felaktiga utskicket behöver känna någon oro att de har blivit föremål för någon kreditupplysning, eller bedrägeri.

Vad gör vi nu

Våra telefoner blev överbelastade i samband med utskicket vilket gjorde det svårt för våra kunder att nå oss.

Vi arbetar hårt för att nå ut med den här informationen till berörda och för att be om ursäkt.

 

Kontakt:
Annica Saltskog / Corporate Communication & PR Swedenannica.saltskog@santanderconsumer.se

Tel: +46 72 454 00 27

Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander som grundades 1857 och är en av de största bankerna i både Europa och världen med 133 miljoner kunder i över 45 länder.


Om Santander Consumer Bank

I Sverige har Santander Consumer Bank en halv miljon kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort och delbetalning i butik. Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander, en av världens största banker med 133 miljoner kunder i över 45 länder. Santander har under de senaste tio åren utsetts till världens bästa bank tre gånger. I november 2014 förvärvade Banco Santander GE Money Bank AB i Norden, vilket gör att vi nu är dubbelt så stora på den nordiska marknaden med över 1,4 miljoner kunder, 1400 anställda och 6000 partners i Skandinavien. Vi vill växa ännu mer och bli ledande inom fordonsfinansiering, lån och betal- och kreditkort i Norden. Santanders resa in i Norden Verksamheten i Norge startade 1963 och på den norska marknaden är Santander marknadsledande inom fordonsfinansiering. 2007 etablerade sig Santander även i Finland och Danmark. Vår verksamhet i Sverige startade år 2000, under namnet Elcon Finans. 2004 köpte Banco Santander vårt norska moderbolag och 2006 bytte vi namn till Santander. I och med förvärvet av GE Money Bank AB i Norden är vi under en period framöver två olika företag i Sverige: Santander Consumer Bank AS (med banktillstånd i Norge) och Santander Consumer Bank AB (med banktillstånd i Sverige). På sikt och när alla processer är färdiga kommer vi att vara en bank.

Kontaktpersoner