2018-09-18 14:58Pressmeddelande

Låt dina gamla grejer komma till ny nytta!

null

Pressmeddelande 18 september2018

Låt dina gamla grejer komma till ny nytta!

När Lidingöloppshelgen drar igång tar Santander Consumer Bank och TSC Lidingöloppet tillfället i akt att be besökarna att vara med och samla in begagnad sport- och friluftsutrustning. Under TCS Lidingöloppshelgen har du möjlighet att ge dina begagnade saker nytt liv.

Allt som samlas in går till Fritidsbanken,som fungerar som ett bibliotek men istället för böcker lånar de ut sport- och friluftsutrustning kostnadsfritt i upp till 14 dagar, till alla. Tanken bakom Fritidsbanken är att alla ska ha möjlighet att prova på olika idrotter och friluftsaktiviteter.

Johan Olsson skänker begagnad utrustning Foto: Annica Saltskog

– Fritidsbanken är en ideell och oberoende organisation som lånar ut begagnad sport- och fritidsutrustning gratis. Verksamheten bygger på att folk skänker utrustning som inte längre används. Vi är glada över att Santander Consumer Bank har tagit initiativ till att samla in prylar i samband med TCS Lidingöloppet, säger Henric Byström, varumärkesansvarig på Fritidsbanken.

– Vi hoppas att många deltagare och Lidingöbor ska passa på att rensa i sina förråd och skänka det som inte längre används. Det här är ett sätt att främja både hållbarhet och möjligheten för fler att prova på idrott som vi verkligen uppmuntrar, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare på Lidingöloppet.

Under TCS Lidingöloppshelgen 28–30 septemberkan du lämna din begagnade sport- och friluftsutrustning i Santanders särskilda insamlingslådor på Grönsta gärde.

Johan Olsson kommer att springa till förmån för Fritidsbanken. Om han slår sin mycket starka tid från ifjol, 1.48.59, skänker Santander Consumer Bank en efterlängtad och välbehövlig skridskoslip värd 40.000kr till Fritidsbanken.

– För oss är det viktigt att aktivt arbeta med idrott, det ger hälsoeffekter som är betydande för hela vårt samhälle. Fritidsbankens idé om att erbjuda gratis utlåning av utrustning för att uppmuntra till rörelse är något vi vill stötta, avslutar Martin Brage, vd Santander Consumer Bank Sverige.

Skänk gärna begagnad utrustning till Fritidsbanken, hitta din närmaste Fritidsbank här; https://www.fritidsbanken.se/hitta-din-fritidsbank/

Kontakt:

Henric Byström - Varumärkes- och kommunikationsansvarig

Tel: 0735-14 07 35Mail: henric@fritidsbanken.se

Kontakt: Annica Saltskog / Corporate Communication Santander Consumer Bank

annica.saltskog@santanderconsumer.se


Santander Consumer Bank växer stadigt och har i Sverige snart 400 medarbetare och en halv miljon kunder. Vi erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort samt delbetalning i butik och för e-handel.

Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander som grundades 1857 och är en av de största bankerna i både Europa och världen med 133 miljoner kunder i över 45 länder.


Om Santander Consumer Bank

I Sverige har Santander Consumer Bank en halv miljon kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort och delbetalning i butik. Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander, en av världens största banker med 133 miljoner kunder i över 45 länder. Santander har under de senaste tio åren utsetts till världens bästa bank tre gånger. I november 2014 förvärvade Banco Santander GE Money Bank AB i Norden, vilket gör att vi nu är dubbelt så stora på den nordiska marknaden med över 1,4 miljoner kunder, 1400 anställda och 6000 partners i Skandinavien. Vi vill växa ännu mer och bli ledande inom fordonsfinansiering, lån och betal- och kreditkort i Norden. Santanders resa in i Norden Verksamheten i Norge startade 1963 och på den norska marknaden är Santander marknadsledande inom fordonsfinansiering. 2007 etablerade sig Santander även i Finland och Danmark. Vår verksamhet i Sverige startade år 2000, under namnet Elcon Finans. 2004 köpte Banco Santander vårt norska moderbolag och 2006 bytte vi namn till Santander. I och med förvärvet av GE Money Bank AB i Norden är vi under en period framöver två olika företag i Sverige: Santander Consumer Bank AS (med banktillstånd i Norge) och Santander Consumer Bank AB (med banktillstånd i Sverige). På sikt och när alla processer är färdiga kommer vi att vara en bank.

Kontaktpersoner