2017-05-30 14:39Pressmeddelande

Johan Olsson förverkligar idén om En Svensk Klassiker med Santander Consumer Bank

null

I april meddelade skidlegenden Johan Olsson att han lägger elitkarriären på hyllan. Nu satsar han istället på att genomföra sin första svenska klassiker tillsammans med Santander Consumer Bank.

– Det finns många aspekter i En Svensk Klassiker som matchar mina intressen. Jag älskar kulturen inom idrotten, och är det något som är kulturellt inom svensk idrott så är det En Svensk Klassiker. Nu är det äntligen min tur att få lära av andra, och inte tvärtom. Från elitidrottsman till nybörjare, helt enkelt, säger Johan Olsson.

– Vi har jobbat med Johan sedan 2015 och är imponerade utav hans varma och personliga engagemang, både för sin förändring och beundransvärda karriär. Han är en idrottsman av världsklass och är en inspiration för oss på Santander, precis som för många tusentals i landet. Att stödja honom i sin övergång från elitidrott, till ett nytt liv där första stoppet är En Svensk Klassiker känns som en självklarhet. Den förändring Johan gör, passar väl ihop med vårt budskap "Vissa idéer är värda att förverkliga" och vi vill stötta Johan i detta viktiga beslut, säger Christina Rosengren, marknadschef på Santander Consumer Bank.

Ökad närvaro i idrottsvärlden

Santander Consumer Bank har gjort en stark varumärkesresa i Sverige sedan 2015 och blir alltmer kända på den svenska marknaden. De har även ökat sin närvaro i idrottsvärlden tack vare sponsringen av Johan Olsson och Team Santander. Banken har också ett stort internt fokus på idrott och hälsa.

– Idrott förenar många människor, oavsett om man är utövare eller åskådare, och i samband med dessa event kan vi interagera med våra kunder på ett nytt sätt och ge en fördjupning av vårt varumärke. Vår företagskultur har många likheter med vad som krävs för framgång inom idrott, säger Carolina Brandtman, vd Santander Consumer Bank Sverige.

Idag sponsrar banken En Svensk Klassiker inklusive alla dess lopp, Team Rynkeby och den svenska triatleten och långdistanssimmaren, Annie Thorén.

Följ Johans dagliga uppdateringar med träningstips, pepp, svett och motivation – och resultaten först av alla, på @minforstasvenskaklassiker på instagram.

Kontakt:
Christina Rosengren, marknadschef Santander Consumer Bank, 072-245 11 41

I Sverige har Santander Consumer Bank 450 000 kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering,betal- och kreditkort och delbetalning i butik.

Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander, en av världens största banker med 107 miljoner kunder i över 45 länder. Santander har under de senaste tio åren utsetts till världens bästa bank tre gånger. Santander i Sverige har cirka 300 medarbetare med kontor i Stockholm.

www.santanderconsumer.se


Om Santander Consumer Bank

I Sverige har Santander Consumer Bank en halv miljon kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort och delbetalning i butik. Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander, en av världens största banker med 133 miljoner kunder i över 45 länder. Santander har under de senaste tio åren utsetts till världens bästa bank tre gånger. I november 2014 förvärvade Banco Santander GE Money Bank AB i Norden, vilket gör att vi nu är dubbelt så stora på den nordiska marknaden med över 1,4 miljoner kunder, 1400 anställda och 6000 partners i Skandinavien. Vi vill växa ännu mer och bli ledande inom fordonsfinansiering, lån och betal- och kreditkort i Norden. Santanders resa in i Norden Verksamheten i Norge startade 1963 och på den norska marknaden är Santander marknadsledande inom fordonsfinansiering. 2007 etablerade sig Santander även i Finland och Danmark. Vår verksamhet i Sverige startade år 2000, under namnet Elcon Finans. 2004 köpte Banco Santander vårt norska moderbolag och 2006 bytte vi namn till Santander. I och med förvärvet av GE Money Bank AB i Norden är vi under en period framöver två olika företag i Sverige: Santander Consumer Bank AS (med banktillstånd i Norge) och Santander Consumer Bank AB (med banktillstånd i Sverige). På sikt och när alla processer är färdiga kommer vi att vara en bank.

Kontaktpersoner