2019-06-04 10:30Pressmeddelande

Fyra personers enorma mod blir tv-serie

null

Pressmeddelande 4 juni 2019

Fyra personers enorma mod blir tv-serie

När Santander tillsammans med En Svensk Klassiker och Stephan Wilson sökte deltagare till sitt projekt ”Min Klassiker” strömmade över 900 ansökningar in från människor som ville ha hjälp att genomföra en livsstilsförändring.

Men, att be om hjälp kan vara svårt. Att dessutom bli filmad samtidigt som man kämpar för att nå sina fysiska och/eller psykiska mål kräver ett enormt mod.

Och mod – det är vad Min Klassikers fyra deltagare Line, Ulrica, Michel och Susanne alla har gemensamt. Parallellt med deras pågående livsstilsförändring gör de sitt yttersta för att motivera och inspirera andra att våga påbörja

Här är våra deltagare:

Line Synnöve Bengtssons största utmaning är hennes tunga kropp, som också är hennes styrka eftersom hon, enligt sin läkare, är helt frisk. Lines huvudsakliga mål är att kunna finnas för sina barn så länge som möjligt.

– Förra året var jag på en av Stephans föreläsningar när han pratade om hälsa och motion. Han berättade att livet kan förkortas med ungefär sex år till följd av övervikt. Jag tänkte att ”det kvittar väl om jag dör när jag är 78 eller 84”, det är så långt bort. Men sen tänkte jag på mina barn, och då blev sex år ganska lång tid. Om jag får barnbarn till exempel så missar man väldigt mycket. Det hade inte slagit mig på samma sätt tidigare. Jag behövde bli uppruskad! Och det blev jag, med rätt ord, från rätt person, på rätt plats, i rätt tid.

Ulrica Johansson är Min Klassikers yngsta deltagare. Hennes ungdomsår kantades av ett destruktivt förhållningssätt till mat, kropp och träning. I dag längtar hon efter att finna träningsglädjen, utan fokus på prestation och tider.

– Jag kände att min tidigare träning var väldigt tråkig och enformig – ett nödvändigt ont. Jag behövde hitta ett nytt ”varför” till att träna, och framförallt att lära mig träna kravlöst. Jag vill känna att mitt klassiker-år, oavsett hur det går, har varit fantastiskt.

Michel Stetskos uppvaknande skedde när vågen en dag visade 170 kilo. Kilon som skulle kunna förkorta hans liv avsevärt. Efter en gastrisk sleeve-operation började hans långa resa mot en hållbar och hälsosam livsstil.

– Jag har haft komplex för min kropp i hela mitt liv. Så min största utmaning är att visa mig i badbyxor. Jag är den som suttit på en filt på stranden när alla andra badar. Ett av mina mål är att kunna känna mig trygg i mig själv och acceptera mitt utseende.Men det huvudsakliga målet är att få en sundare livsstil och en livsstilsförändring som varar livet ut, motionen ska vara en del av vardagen.

Susanne Nordqvist har de senaste åren befunnit sig i en nedåtgående spiral, med depression och svår ångest som följd. Hon var i desperat behov av hjälp, och längtade tillbaka till sitt starka, friska jag.

– Jag har tappat bort mig själv. Mitt fokus just nu är att återfå mitt självförtroende och min styrka – fysisk och psykiskt. Jag vet inte vad som hade hänt om det här projektet inte dykt upp, Min Klassiker har varit min livlina. Just nu tar jag revansch för alla år som gått förlorade.

Se alla episoder av Min Klassiker här och läs våra ingående intervjuer med Line, Michel, Susanne och Ulrica här.

Deltagarna i Min klassiker:

Line Synnöve Bengtsson, 45 år, Höljes & Karlstad

Susanne Nordqvist, 57 år, Östersund

Ulrica Johansson, 22 år, Stockholm

Michel Stetsko, 42 år, Örebro

#Minklassiker är ett samarbete med Santander Consumer Bank och En Svensk Klassiker i syfte att inspirera och motivera fler till att investera i en hållbar livsstil och tv-seriens fem avsnitt har premiär senare i höst på TV6, TV3,Viafree och Viaplay.

Frågor & bokning av intervjuer:

Annica Saltskog/Santander 072 454 00 27

Micke Thorén/En Svensk Klassiker 070 559 72 21

Min Klassiker:

Santander Consumer Bank Sverige och En Svensk Klassiker slöt upp bakom Stephan Wilsons idé och gjorde tillsammans satsningen möjlig. Projektet heter ”Min Klassiker” och syftar till att hitta ett antal personer som behöver en långsiktig livsstilsförändring, för att må bättre och leva mer hälsosamt.

Santander Consumer Bank Sverige har som huvudsponsor till En Svensk Klassiker sedan 2016 gemensamt arbetat för rörelse och gemenskap för fler och har bland annat hjälpt skidlegenden Johan Olsson att förverkliga sin Klassiker-idé.

På minklassiker.se kan du se samtliga avsnitt inklusive extramaterial. På Instagramkontot @minklassiker får du kontinuerliga uppdateringar och kan följavåra deltagare på nära håll.

Santander Consumer Bank växer stadigt och har i Sverige snart 400 medarbetare och en halv miljon kunder. Vi erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort samt delbetalning i butik och för e-handel.

Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander som grundades 1857 och är en av de största bankerna i både Europa och världen med 133 miljoner kunder i över 45 länder.


Om Santander Consumer Bank

I Sverige har Santander Consumer Bank en halv miljon kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort och delbetalning i butik. Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander, en av världens största banker med 133 miljoner kunder i över 45 länder. Santander har under de senaste tio åren utsetts till världens bästa bank tre gånger. I november 2014 förvärvade Banco Santander GE Money Bank AB i Norden, vilket gör att vi nu är dubbelt så stora på den nordiska marknaden med över 1,4 miljoner kunder, 1400 anställda och 6000 partners i Skandinavien. Vi vill växa ännu mer och bli ledande inom fordonsfinansiering, lån och betal- och kreditkort i Norden. Santanders resa in i Norden Verksamheten i Norge startade 1963 och på den norska marknaden är Santander marknadsledande inom fordonsfinansiering. 2007 etablerade sig Santander även i Finland och Danmark. Vår verksamhet i Sverige startade år 2000, under namnet Elcon Finans. 2004 köpte Banco Santander vårt norska moderbolag och 2006 bytte vi namn till Santander. I och med förvärvet av GE Money Bank AB i Norden är vi under en period framöver två olika företag i Sverige: Santander Consumer Bank AS (med banktillstånd i Norge) och Santander Consumer Bank AB (med banktillstånd i Sverige). På sikt och när alla processer är färdiga kommer vi att vara en bank.

Kontaktpersoner