2019-02-22 08:30Pressmeddelande

Från noll till 11 000 stavtag – på söndag gäller det!

null

Pressmeddelande 22 februari 2019

Från noll till 11 000 stavtag – på söndag gäller det!

Närmare 900 ansökningar trillade in när Santander och En Svensk Klassiker tillsammans med Stephan Wilson bjöd in till projektet Min Klassiker – en livsstilsförändring värd att förverkliga. I början av december träffades deltagarna för första gången och hade då tagit noll (0) stavtag – nu på söndag den 24 februari ska de skida nio mil Öppet spår som kräver på ett ungefär 11 000 stavtag.

Stephan Wilson åker tillsammans med deltagarna för att stötta och uppmuntra dem under vägen.

  • Om jag kan åka Vasaloppet, då tror jag att alla kan göra det. Jag är så otroligt stolt över våra deltagare som hittills har visat sådan otrolig kämpaglöd. Som alla vet kan allting hända under ett lopp. Men jag ska ta på mig min "super-coach-kostym" och finnas där vid deras sida, och förhoppningsvis skida alla de 9 milen från Sälen till Mora, säger Stephan Wilson, initiativtagare till Min Klassiker.

Deltagarna Line, Michel, Susanne och Ulrica har fått individuella träningsscheman av topptriatleten Annie Thorén och skidlegendaren Johan Olsson. Deras coachning, tips och pepp plus två genomförda träningsläger ska hjälpa deltagarna att klara utmaningen från Sälen till Mora.

  • Det är klart det kommer bli en utmaning på söndag, nio mil är långt – även för mig! Men jag hoppas att deltagarna kommer ihåg att det här är deras lopp, det spelar ingen roll vad någon annan tycker. Den största förändringen har de redan gjort genom att ställa sig på startlinjen, säger skidlegendaren Johan Olsson.

Coacherna har kraftsamlat positiv energi som de hoppas kunna smitta av sig på deltagarna inför det första loppet av fyra i klassiker-resan.

  • Jag skulle tro att de börjar bli lite nervösa inför loppet! Jag har delat med mig av mina egna erfarenheter från Öppet spår, och om det är en sak jag är övertygad om så är det att alla kan göra klassikern. Med vilja, tålamod och förberedelser så går det vägen – något som alla fyra har i sig! Säger triatleten Annie Thorén.

Se de tre första episoderna på minklassiker.se och följ Instagramkontot @minklassiker för kontinuerliga uppdateringar.

Kontakt:
Annica Saltskog / Corporate Communication Swedenannica.saltskog@santanderconsumer.se Tel: +46 72 454 00 27

Santander Consumer Bank växer stadigt och har i Sverige snart 400 medarbetare och en halv miljon kunder. Vi erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort samt delbetalning i butik och för e-handel.

Santander Consumer Bank växer stadigt och har i Sverige snart 400 medarbetare och en halv miljon kunder. Vi erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort samt delbetalning i butik och för e-handel.

Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander som grundades 1857 och är en av de största bankerna i både Europa och världen med 133 miljoner kunder i över 45 länder.


Om Santander Consumer Bank

I Sverige har Santander Consumer Bank en halv miljon kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort och delbetalning i butik. Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander, en av världens största banker med 133 miljoner kunder i över 45 länder. Santander har under de senaste tio åren utsetts till världens bästa bank tre gånger. I november 2014 förvärvade Banco Santander GE Money Bank AB i Norden, vilket gör att vi nu är dubbelt så stora på den nordiska marknaden med över 1,4 miljoner kunder, 1400 anställda och 6000 partners i Skandinavien. Vi vill växa ännu mer och bli ledande inom fordonsfinansiering, lån och betal- och kreditkort i Norden. Santanders resa in i Norden Verksamheten i Norge startade 1963 och på den norska marknaden är Santander marknadsledande inom fordonsfinansiering. 2007 etablerade sig Santander även i Finland och Danmark. Vår verksamhet i Sverige startade år 2000, under namnet Elcon Finans. 2004 köpte Banco Santander vårt norska moderbolag och 2006 bytte vi namn till Santander. I och med förvärvet av GE Money Bank AB i Norden är vi under en period framöver två olika företag i Sverige: Santander Consumer Bank AS (med banktillstånd i Norge) och Santander Consumer Bank AB (med banktillstånd i Sverige). På sikt och när alla processer är färdiga kommer vi att vara en bank.

Kontaktpersoner