2018-05-24 09:36Pressmeddelande

Fotbollsföreningar över hela Sverige har tävlat om att få Manchester United Soccer School av Santander Consumer Bank Sverige i sommar – nu är vinnaren utsedd.

null

Pressmeddelande 24 maj 2018

Fotbollsföreningar över hela Sverige har tävlat om att få Manchester United Soccer School av Santander Consumer Bank Sverige i sommar – nu är vinnaren utsedd.

I samarbete med Santander Consumer Bank kommer Manchester United Soccer School till Sverige i juni i år. Syftet med Fotbollsskolan är att barn och ungdomar ska få chansen att uppleva träning i världsklass. Föreningar från hela landet har skickat in ansökningar, men det var Färjestaden GoIF som drog vinstlotten.

  • Det har varit svårt att bara få välja EN förening! Men då Färjestaden GoIF uppfyller alla krav, satsar på flickor och pojkar i alla nivåer och har ett samhällsengagemang kopplat till sin verksamhet blev valet självklart, säger Martin Brage, VD Sverige på Santander Consumer Bank.

Juryns motivering lyder; ”Mycket av landets idrottsverksamhet bygger på att det finns ideella eldsjälar som kämpar hårt året om för våra barn och unga. Färjestaden GoIF är inget undantag men vi vill lyfta och belöna den dedikerade satsning som de gjort för att nå ut och hur hårt de arbetar för att inkludera alla i sin verksamhet – oavsett förutsättningar. Färjestadens värdegrund är gemenskap och glädje, verksamheten fokuserar på att ingjuta framtidstro och motivera barn och unga att fortsätta idrotta och inte ge upp. Detta ligger helt i linje med varför Santander Consumer Bank Sverige engagerar sig i idrott och hälsa och stämmer väl överens med vad Manchester United Soccer School konceptet bygger på”.

  • Jag är tagen och jätteglad – så glad för alla våra barn och ungdomar som kommer få den här fantastiska möjligheten. Det känns som en helt fantastisk belöning till alla som sliter och jobbar så hårt för vår verksamhet och förening säger Lukas Nisson, ordförande i Färjestaden GoIF när han fick det glädjande beskedet av Santander över telefon.

Tränarna flygs in från Manchester United till Färjestaden GoIF i juni i år för att ta hand om föreningens barn och ungdomsträning i hela fem dagar. Spelarna kommer få hjälp med att utveckla både sina tekniska, taktiska och kamratliga kunskaper, men även få en inblick i vad mental och fysisk förberedelse inför träning och match betyder.

Santander Consumer Bank har sedan tre år tillbaka sponsrat En svensk Klassiker, och Johan Olssons idrottsliv efter elitkarriären. Tillsammans med Manchester United Soccer School tar banken nu sitt stora idrottsengagemang till en ny nivå.

  • För oss är det viktigt att arbeta aktivt med idrott på bred front då det ger hälsoeffekter som är så viktigt för människor och hela vårt samhälle. Idrott förenar människor också, oavsett om man är åskådare eller utövare och vi tycker att idén att erbjuda flickor och pojkar på Öland en chans att få träna med en av världens största klubbar, Manchester United, var en idé värd att förvekliga säger Jessica Persson, Marknadsansvarig på Santander Consumer Bank.

Santander Consumer Bank Sverige erbjuder Fotbollsskolan helt kostnadsfritt till föreningen och alla deltagarna.


Mer om Färjestaden IF

Föreningens verksamhet:
Föreningar har 640st medlemmar och 74 ideella ledare som genomför cirka 1600 träningar och 400 matcher per år. Färjestadens GoIF genomför varje år cuper som besöks av cirka 120 lag och 1800 spelare. Totalt besöker årligen över 12000 personer våra matcher och cuper i Färjestaden. Vi är den största ideella leverantörer på Öland av fysisk aktivitet, folkhälsa, samhällsengagemang och föreningsfostran. Föreningen äger och driver sina anläggningar helt på ideella krafter. Förening har sedan starten 1926 fostrat 20-talet allsvenska fotbollsspelare med Gustav Engvall som senaste exporten till IFK Göteborg och Bristol City.
 

Kontakt: Lukas Nilsson / Ordförande Färjestaden GoIF

kansli@fgoif.se


Kontakt: Annica Saltskog / Corporate Communication Santander Consumer Bank

annica.saltskog@santanderconsumer.se

Santander Consumer Bank växer stadigt och har i Sverige snart 400 medarbetare och en halv miljon kunder. Vi erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort samt delbetalning i butik och för e-handel.

Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander som grundades 1857 och är en av de största bankerna i både Europa och världen med 133 miljoner kunder i över 45 länder.


Om Santander Consumer Bank

I Sverige har Santander Consumer Bank en halv miljon kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort och delbetalning i butik. Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander, en av världens största banker med 133 miljoner kunder i över 45 länder. Santander har under de senaste tio åren utsetts till världens bästa bank tre gånger. I november 2014 förvärvade Banco Santander GE Money Bank AB i Norden, vilket gör att vi nu är dubbelt så stora på den nordiska marknaden med över 1,4 miljoner kunder, 1400 anställda och 6000 partners i Skandinavien. Vi vill växa ännu mer och bli ledande inom fordonsfinansiering, lån och betal- och kreditkort i Norden. Santanders resa in i Norden Verksamheten i Norge startade 1963 och på den norska marknaden är Santander marknadsledande inom fordonsfinansiering. 2007 etablerade sig Santander även i Finland och Danmark. Vår verksamhet i Sverige startade år 2000, under namnet Elcon Finans. 2004 köpte Banco Santander vårt norska moderbolag och 2006 bytte vi namn till Santander. I och med förvärvet av GE Money Bank AB i Norden är vi under en period framöver två olika företag i Sverige: Santander Consumer Bank AS (med banktillstånd i Norge) och Santander Consumer Bank AB (med banktillstånd i Sverige). På sikt och när alla processer är färdiga kommer vi att vara en bank.

Kontaktpersoner