2018-06-26 08:30Pressmeddelanden

Bästa tipsen från Manchester United Soccer Schools tränare till fotbollsskolans deltagare

null

Pressmeddelande 26 juni2018

Bästa tipsen från Manchester United Soccer Schools tränare till fotbollsskolans deltagare

Santander Consumer Bank tävlade ut en veckas träning med den berömda fotbollsskolan, Manchester United Soccer School, till en svensk fotbollsförening. Det blev en oförglömlig vecka för alla inblandade hos vinnarna – Färjestadens GoIF.

Manchester United har utvecklat fotbollsskolans träningskoncept sedan 1999 och byggstenarna i programmet är spelteknik, kommunikation, fysisk och mental träning. Och kanske det viktigaste: att vara en schyst kompis – både på och utanför planen, och alltid främja gemenskap och glädje. Tränarna som höll i fotbollsskolan var Robin Van der Laan och Mick Bennet.

  • När man har roligt tillsammans går både träningen och spelet mycket bättre, konstaterar tränaren Robin Van der Laan som mer än 10 år rest över hela världen med Soccer School-konceptet.
  • Last week’s Soccer School is a great example of how our partnership with Santander has given our fans access to the club they so passionately support. The Manchester United Soccer School allows fans to have an insight into how the club works, the values we uphold and the similar style of training experienced by our first team and academy players. I hope everyone involved found it a memorable experience, säger Richard Arnold, Manchester United Group Managing Director, i ett uttalande.

Färjestaden GoIFs ordförande kände sig både hedrad och glad över att deras motivering övertygade juryn att låta föreningen få ett unikt besök av Manchester United Soccer School.

  • Det har varit en helt magisk vecka! Barnen har fått en helt unik träningsupplevelse och haft så roligt. Vi är många här på klubben som engagerat oss för att skapa så bra förutsättningar som för alla unga i området skall känna delaktighet i föreningen – här får alla vara med. Det är därför extra skoj att Santander Consumer Bank valde ut oss som vinnare och att vi fått uppleva det här, säger Lukas Nilsson, ordförande i Färjestaden GoIF.

Santander Consumer Bank har som huvudsponsor av En Svensk Klassiker etablerat ett starkt idrottsengagemang både internt och externt. Tillsammans med Manchester United har banken tagit ett starkare grepp kring rörelse och gemenskap.

  • Att ha gjort det möjligt för en svensk fotbollsförening att få besök av Manchester Uniteds duktiga tränare i en hel vecka är helt fantastiskt. Vi är väldigt glada över att det blev en lyckad vecka och en fin start på fotbollssommaren för föreningens barn och ungdomar, säger Martin Brage, VD Santander Consumer Bank Sverige.

Om Manchester United Soccer School;

Sedan starten 1999 har fotbollsskolan tränat fler än 300 000 barn och ungdomar mellan 8-17 år över hela världen.


Om Santander Consumer Bank

I Sverige har Santander Consumer Bank en halv miljon kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort och delbetalning i butik. Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander, en av världens största banker med 133 miljoner kunder i över 45 länder. Santander har under de senaste tio åren utsetts till världens bästa bank tre gånger. I november 2014 förvärvade Banco Santander GE Money Bank AB i Norden, vilket gör att vi nu är dubbelt så stora på den nordiska marknaden med över 1,4 miljoner kunder, 1400 anställda och 6000 partners i Skandinavien. Vi vill växa ännu mer och bli ledande inom fordonsfinansiering, lån och betal- och kreditkort i Norden. Santanders resa in i Norden Verksamheten i Norge startade 1963 och på den norska marknaden är Santander marknadsledande inom fordonsfinansiering. 2007 etablerade sig Santander även i Finland och Danmark. Vår verksamhet i Sverige startade år 2000, under namnet Elcon Finans. 2004 köpte Banco Santander vårt norska moderbolag och 2006 bytte vi namn till Santander. I och med förvärvet av GE Money Bank AB i Norden är vi under en period framöver två olika företag i Sverige: Santander Consumer Bank AS (med banktillstånd i Norge) och Santander Consumer Bank AB (med banktillstånd i Sverige). På sikt och när alla processer är färdiga kommer vi att vara en bank.

Kontaktpersoner